Caracteristici generale autocolante protectie solara geamuri si vitrine.

Folii adezive protectie solara pentru cladiri.

Vara este sezonul aplicarii autocolantelor pentru protectie solara in plina desfasurare, iar la CreatoriiDeImagine gasiti autocolantul potrivit aplicatiei dumneavoastra!

Aveti nevoie de autocolante pentru protectie solara aplicabile pe geamuri de cladiri de birouri, magazine stradale, locuinte? Cu aplicare pe exterior sau interior? Inchise la culoare sau mai transparente?

SOLICITA OFERTA PERSONALIZATA - 0745 380 906

Decorare vitrine magazine cu autocolante protectie solara.Autocolante protectie solara in nuanta de gri-albastrui, special create pentru aplicarea pe vitrinele magazinelor stradale! Respinge 20% din energia solara, pastrand vizibilitatea si totodata protejeaza produsele de decolorare! Produsul se aplica pe partea interioara a suprafetelor vitrate, durabilitatea este de pana la 15 ani si este disponibila in latimea de 1520 mm.

Autocolante protectie solara argintiu deschis, aplicabila pe partea interioara a suprafetelor vitrate sau a geamurilor securizate, dintr-o singura foaie de sticla (fara limita de dimensiune) sau din doua foi de sticla (limita de dimensiune 1.2 mp). SOL 101 respinge 75% din energia solara. Durabilitate de pana la 15 ani. Disponibila in role cu latimea de 1520 mm si lungimea de 30 m, insa se poate achizitiona si la metraj.

Autocolante pentru geamuri birouri cu protectie solara.Autocolante pentru protectie solara argintiu inchis, aplicabile atat pe partea interioara, cat si partea exterioara a suprafetelor vitrate sau a geamurilor securizate formate din una sau mai multe foi de sticla. Respinge 79% din energia solara. Durabilitate de pana la 15 ani. Disponibila in role cu latimea de 1520 mm.

Autocolante pentru protectie solara argintiu inchis, aplicabile pe partea interioara a suprafetelor vitrate. Respinge 80% din energia solara. Durabilitate de pana la 3 ani. Disponibila in role cu latimea de 1524 mm.

Dictionar tehnic pentru autocolante protectie solara.

Transmisia solara totala – partea de energie ce trece prin geam din cantitatea totala de energie solara care ajunge la suprafata geamului in exterior. Este exprimata in procente si compusa din: lumina vizibila, razele infrarosii si razele UV.

Absorbtia solara totala – cantitatea de energie solara (luminoasa, infrarosie si ultravioleta) absorbita de geam, exprimata in procente.

Cand razele solare lovesc geamul direct, o parte din energia solara este transmisa prin geam, o parte este absorbita iar o anumita parte este reflectata. Tipul geamului si a foliei aplicate, determina in procente cantitatea de energie absorbita.

Reflectia solara totala – reprezinta capacitatea foliei de a reflecta energia solara totala. Cu cat procentul ce exprima aceasta valoare e mai mare, cu atat folia are o reflectivitate mai mare.

Emisivitate – exprima abilitatea unei suprafete de a absorbi sau reflecta energia radianta. Cu cat aceasta valoare e mai mica, cu atat izolatia impotriva pierderii de caldura e mai buna.

Radiatia UV (masurata la 300-380nm) – lungimi de unda invisibile, puternice (mai scurte decat lumina dar mai mici decat razele X ), emise de soare si separate in trei tipuri UV-A, UV-B si UV-C.

UV-B produce arsuri solare ale pielii si la o expunere indelungata chiar cancer la nivelul pielii. Foliile de protectie solara impiedica pana la 99% patrunderea radiatiei ultraviolete prin geamul protejat.

Spectrul complet al luminii solare – reprezinta totalitatea razelor vizibile si invizibile emise de soare. Razele vizibile sunt: rosu, orange, galben, verde, albastru, indigo si violet, cunoscute drept culorile curcubeului.

Razele invizibile sunt: ultravioletele UV, X, Gamma, Cosmice, undele lungi, undele medii, undele scurte, microunde si infrarosii.

Undele infrarosii – componenta a spectrului solar, reprezinta undele electromagnetice dintre lumina vizibila si microunde. Lungimea de unda a razelor infrarosii variaza intre 0,76 si 1000 microni, astfel:
– intre 0,76 si 1,5 microni – raze infrarosii apropiate (de suprafata),
– intre 1,5 si 4 microni – raze infrarosii medii
– intre 4 si 1000 microni – raze infrarosii indepartate (de profunzime).

Radiatie – razele infrarosii radiaza sau imprastie de la o sursa localizata.

Penetrare – spre deosebire de lumina vizibila, razele infrarosii pot sa penetreze in adancime pielea si tesuturile invecinate pana la 3-3,7 cm.

Rezonanta – razele infrarosii genereaza in mod natural caldura, determinand moleculele corpului sa vibreze rapid unele contra celorlalte.

Razele Infrarosii Intunecate (DIR Dark Infrared Rays) – sunt localizate in spatele spectrului vizibil si au o dimensiune a undelor intre 10-1000 microni. Sunt rezistente si sunt eficiente. Cele care au lungimea de unda scurta intre 1,5 – 10 microni sunt numite raze infrarosii.

Razele DIR sunt eficiente in generarea de caldura. Ele sunt absorbite de catre corpuri si organisme. De asemenea, au o mare rezonanta care conduce catre o vibratie eficienta a moleculelor organice, rezultand o generare importanta de caldura.

Suprafetele reflecta cu usurinta razele scurte, precum cele infrarosii. Totusi razele infrarosii au influenta scazuta in incalzirea obiectelor si a corpurilor. Ele incalzesc numai suprafetele conductoare, prin energia pe care o transporta moleculele, fiind astfel un mod artificial de incalzire.

Factorul U – este factorul de conductivitate a geamurilor, cunoscut si sub denumirea de coeficient al transferului termic. El defineste valoarea fluxului de caldura, in raport cu timpul, si determina astfel capacitatea de izolare. Factorul U este masurat in BTU (British Thermal Unit) / ft² / h / ºF. Cu cat valoarea lui este mai mica cu atat izolatia este mai puternica.

Coeficient de umbrire – proportia in care un geam pe care e aplicata o folie de protectie solara modifica lumina vizibila sau deformeaza imaginea, in comparatie cu un geam simplu.

Transmisia luminii vizibile – cantitatea radiatiei luminoase care patrunde prin geamul protejat, exprimata in procente. O transmisie mica a luminii vizibile este preferabila din punct de vedere al controlului solar, pe cand o valoare mai mare a acesteia este preferata atunci cand se urmareste pastrarea iluminarii naturale.

Absorbtia luminii vizibile – cantitatea de lumina absorbita de geamul protejat cu folie, exprimata in procente.

Reflectia luminii vizibile – cantitatea de lumina vizibila, reflectata de geamul cu folie, exprimata in procente. Cu cat reflectia este mai mare, cu atat protectie solara este mai buna.

Grosime material – este exprimata in unitatea de masura µ (micron). 100 µ = 0,1 mm

Rezistenta la rupere – semnifica elongatia maxima la care poate ajunge materialul inainte de a se rupe. Cu cat aceasta valoare e mai mare, cu atat materialul e mai rezistent.

Gradul transmisiei de energie totala (valoarea G) – valoarea G masoara transmisia energiei din afara spre interior in procente. Un grad mare de transmisie a energiei determina o incalzire excesiva a incaperii. Astfel, cu cat valoarea G e mai mare, cu atat mai multa energie termica patrunde prin geam.

Timp de uscare – foliile Bruxsafol sunt echipate cu un adeziv Pressure Sensitive care se activeaza sub presiune, in contact cu apa. Solutia aplicatoare se pulverizeaza in mai multe straturi intre folie si sticla. O parte este absorbita de adeziv si este eliminata prin porii foliei. Chiar si cand e utilizat cu multa grija, exista posibilitatea ca lichidul de montare sa nu fie indepartat complet dintre folie si sticla. Acest exces de apa poate produce bule sau pete albicioase. in timp insa, majoritatea dispar. Durata acestui proces depinde de temperatura, grosimea foliei si de gradul de metalizare.

Durata de viata – in adezivul foliilor exista absorbanti UV de cea mai buna calitate. Foliile de exterior au in plus un coating de stabilizare a radiatiilor UV. Sub influenta agresiva a radiatiilor UV, calitatea acestuia poate sa scada in timp. Conform experientelor anterioare, foliile au urmatoarea durabilitate (in conditiile unei intretineri corecte):
– foliile de interior: aprox. 15 – 20 ani
– foliile de exterior: aprox. 7 – 9 ani (montaj vertical)
– foliile de exterior: aprox. 5 – 7 ani (montaj oblic)

Tensiunea termica a sticlei determinata de foliile de protectie solara – foliile absorb o parte a energiei solare care incalzeste geamul. In cazul geamurilor termoizolante moderne pot aparea tensiuni termice. De asemenea, in anumite conditii (de ex montare improprie), pot aparea tensiuni termice si in geamurile acoperite cu folii deschise la culoare. De aceea, inainte de montare utilizatorul trebuie sa verifice compatibilitatea dintre folie si geam.

De exemplu, pe geamurile termoizolante, blindate sau cele laminate nu este indicata montarea foliilor de interior. De asemenea, sunt problematice si geamurile doar partial expuse la lumina soarelui. Prin incalzirea partiala a sticlei pot sa apara tensiuni termice.

Pentru a verifica daca o folie se potriveste unui anume geam, avem nevoie de urmatoarele informatii:

  • Constructia sticlei
  • Indicele K
  • Valoarea G
  • Transmisia luminii vizibile
  • Dimensiunea sticlei

Efectul de sera – sticla float permite patrunderea radiatiilor solare in interiorul incaperilor, radiatiile solare sunt absorbite de diferite obiecte de decor, de podea si de pereti. Incalzirea astfel obtinuta e preluata de razele infrarosii, insa geamurile nu permit trecerea acestor raze in afara, astfel ca incaperile sunt supra-incalzite. Foliile de protectie solara reflecta o mare parte din radiatia solara, minimizand efectul de sera.

Intrebari si Raspunsuri

Pot aplica folia de protectie solara de interior pe exterior?

Nu, datorita faptului ca adezivul are in componenta sa o substanta de protectie impotriva ultravioletelor. in cazul in care folia se aplica totusi pe exterior, primul contact cu razele solare este cu coatingul foliei, care nu este prevazut pentru asa ceva. Folia isi pierde astfel toate proprietatile, iar garantia devine nula.

Pot aplica foliile Bruxsafol pe plexiglas?

R: Nu, datorita faptului ca adezivul este conceput doar pentru suprafetele de sticla, neajungand la aderenta maxima daca este aplicat pe plexiglas sau policarbonat.

De ce trebuie sa folosesc o folie de protectie solara?

Folosind o folie de protectie solara se mareste confortul termic din incaperi, astfel incat vara se pastreaza racoare, iar iarna pierderea de caldura va fi limitata. In acelasi timp, va protejeaza mobilierul sau articolele vestimentare impotriva razelor UV.

De ce trebuie sa folosesc o folie de securizare?

Conform normelor europene, institutile publice, gradinitele, scolile, spatile comerciale sunt obligate sa prevada geamurile cu o folie care impiedica raspandirea cioburilor in cazul unui impact.

Ce fac in cazul in care am de infoliat un geam cu o latime mai mare decat cea a foliei?

In acest caz, se recomanda o alaturare a foliei pe verticala.

Pot suprapune foliile?

Si aceasta varianta este posibila, cu precizarea ca suprapunerea va fi vizibila in interior.

Cum se spala geamurile infoliate?

Se recomanda ca dupa infoliere, acestea sa nu fie curatate timp de 1-2 saptamani. Dupa acesta, geamurile pot fi curatate normal, cu o solutie de curatat geamurile disponibila in comert.

Se poate aplica folia pe geamuri ionizate?

Nu este recomandata aplicarea foliei de protectie solara datorita faptului ca se produc anumite tensiuni pe suprafata sticlei (reactie intre straturile foliei si ionizarea geamului). In cazul in care se aplica o folie transparenta de securizare, nu apar astfel de probleme.

Ce se intampla daca ramane apa in unele locuri sub folie?

Acestea vor disparea in timp, folia fiind astfel conceputa sa permita difuzarea apei.

Care este diferenta dintre aceste folii si cele conventionale transparente, gen folii pentru Cutter Plotter?

Aceste folii sunt special prevazute pentru protectie solara si antiefractie, fiind omologate in acest sens. De asemenea, folosind doar astfel de folii, puteti oferi/primi garantie.

De ce este necesara sigilare canturilor?

Prin sigilarea canturilor se evita infiltrarea de apa intre geam si folie, prelungind astfel durata de viata a foliei, mai ales in conditiile in care folia este expusa conditiilor de mediu exterioare.

Poate fi aplicata pe interior o folie de protectie solara pentru exterior?

Fie ca este vorba de o folie de interior, fie ca este vorba de o folie de exterior, efectul este acelasi, diferenta fiind ca factorul de absorbtie UV este situat in stratul de protectie (hard coat) la foliile de exterior iar la cele de interior, factorii de absorbtie UV sunt situati in adeziv. Recomandarea noastra este sa verificati geamurile, sa constatati care este cea mai buna varianta pentru a aplica folia, la interior sau la exterior, dupa care sa selectati folia potrivita.

Ce efect are aplicarea foliilor asupra plantelor din incaperi?

Foliile de protectie solara care nu intuneca foarte mult camera nu au influente negative asupra majoritatea plantelor de casa. Dupa o “faza de adaptare” in care e posibil ca florile sa stagneze si sa nu creasca, ele isi revin, infloresc si cresc in mod natural. Foliile pot avea o influenta pozitiva chiar si asupra plantelor, avand in vedere ca radiatia solara este redusa.